Kilpailukutsu (pdf)

Majoitus

Kilpailuohje Alueen kartat Lähtöluettelot Haastattelut

Kisaorganisaatio

Ruokailu Kisaohjelma Media Tulokset Kuvia

Nuorten SM-hiihdot 2013, Taivalkoski 16.-17.3.2013   

Kuvia kisaviikonlopun tunnelmista löytyy lisää kuvagalleriasta.

Kisat ovat onnellisesti ohi. Suuret kiitokset kaikille!

Kilpailunjohtajan Matti Tynin päällimmäiset tunnelmat ovat helpottuneet. Kisat sujuivat mallikkaasti ja ihmiset olivat tyytyväisiä. Kisajärjestäjät saivat kiitosta niin stadionin kuin latujen suhteen.

Kilpailijat, huoltajat ja vieraat olivat tyytyväisiä uudistettuun ja avaraan stadioalueeseen. Myös haastavilla kisaladuilla meni kaikki hyvin, eikä haavereita sattunut. Voitelujenkaan suhteen ei viikonloppuna ollut hankaluuksia.

Suuret kiitokset kaikille Teille; kilpailijat, huoltojoukot, yleisö, yhteistyökumppanit, media ja talkoolaiset! Toivotamme Teidät lämpimästi tervetulleiksi uudelleen Taivalkoskelle. Seuraavat kisat meillä pidetään tulevana pääsiäisenä. Kansalliset hiidot, massahiihtotapahtumana hiihdettävät Pölkky-hiihdot, hiihdetään hieman helpommassa maastossa.

Metsä-Veikot 85 ry ja koko Taivalkoski kiittää!

 

Kilpailunjuhtaja Matti Tynin haastattelu

Millaisia yleistunnelmia kisoista?

Tynin mukaan kisat ovat tähän asti menneet hyvin, eikä ongelmia ole tullut. Ensimmäisestä kisapäivästä lauantaista ei ole lainkaan negatiivista palautetta ja päivä sujui hyvin.

Miten kisaorganisaatio on toiminut?

Tyni kertoi organisaation toimineen ja toimivan hyvin ja odottaa sen toimivan jatkossakin kisojen ajan. Kisat ovat menneet suunnitellusti niin organisoinnin kuin työntekijöiden ja talkoolaisten osalta ja toivottavasti myös menevät hyvin jatkossakin. Tyni on kaikin puolin tyytyväinen tähänastiseen.

Tyni vaikutti hyvin kiireiseltä radiopuhelimen huutaessa ja oman puhelimen soidessa.

16.3.2013 Joukkueenjohtajien kokouksessa esille tulleita asioita:

- Huoltajat ja muu yleisö: ladulla EI SAA kulkea! NOUDATA KÄVELYREITTEJÄ!

- Lähtö- ja maalialue suljetaan sunnuntaiaamuna klo 9:30 mennessä.

- Juottopaikkoja on kaksi. Tarkista paikat ilmoitustaululta. Juotto tapahtuu ainoastaan juottopaikalla. Vierellä EI SAA juosta.

HUOM! Sunnuntain 17.3. kisojen alkamisajankohtaa myöhennetään tunnilla eli ensimmäiset startit klo 10:45.

SÄHKE  Onnea kisoillenne (Suomen Maastohiihto ry:ltä)

"Haluan kiittää Teitä Metsä-Veikot 85 Nuorten SM-hiihtojen kisajärjestelyistä ja siitä työstä minkä olette tehneet suomalaisen maastohiihdon eteen. Samalla kannustan Teille jaksamista viikonlopun kovassa talkoorypistyksessä.

Toivon kovan talkootyönne palkitsevan seuratyötänne jatkossa, koskan sen kaltaisen työn varassa on suomalainen maastohiihto nyt ja tulevaisuudessa. Parhainta menestystä kilpailijoille, huoltajille ja tukijoukoille, jotka varmasti viihtyvät uudistetussa hiihtokeskuksessa."

Helsingissä 15. päivänä maaliskuuta 2013

Reijo Alakoski, puheenjohtaja Suomen Maastohiihto ry

16.3.2013 Tunnelmia kilpailun alkuhetkiltä

Taivalkosken kunnanvaltuuston puheenjohtaja Vesa Turpeinen katseli puolisoineen nuorten SM-hiihtojen ensimmäisiä lähtöjä ja kertoi kuinka loistavaa on saada urheilevaa nuorisoa tänne Taivalkoskelle. Turpeinen pohti olosuhteita, että keli on nihkeä, mutta silloin punnitaan todella hiihtäjien kunto ja sitkeys. Hienoa on myös, että paikkakunnan koululaiset ovat paikalla ja ehkä he saavat intoa liikuntaan tämän tapahtuman myötä.

Kuuluttamossa Aino Virrankari ja Raija Tyni kertoivat, että jännänä odotetaan kisojen alkamishetkeä ja ensimmäisiä hiihtäjiä. Laitteita on testattu ja ne toimivat moitteettomasti. Ylhäältä katsottuna yleisöäkin näyttää olevan mukavasti aurinkoisessa säässä.

 

15.3.2013 Sunnuntain pitempien hiihtomatkojen juottopiste sijaitsee P2 asuntoautojen pysäköintipaikan läheisyydessä eli alatasanteella ennen stadionalueelle nousua.

HUOM! Lauantain kilpailun alkamisaikaa on siirretty pakkasista johtuen kahdella tunnilla eli kisat aloitetaan lauantaina  klo 12:00.


15.3.2013 Tulokset -sivulle on lisätty linkki, josta voi seurata SM-hiihtojen tuloksia kisan aikana.
 

14.3.2013 Kisa-alueelle on lisätty voiteluteltta yleiseen käyttöön. Teltta sijaitsee säilölumen vieressä lähellä poolialuetta. 

11.3.2013 Stadionalueen viimeistely meneillään Taivalvaaralla. Maanantaipäivän aikana saatiin paljon aikaiseksi eli kaikki "töisevä" on tehtynä, kertovat alueen talkoolaiset. Lähdön vastaava Ahti Nevanperä (vas.), kisakuuluttaja Reijo Horsma ja Taivalkosken kunnanjohtaja Jukka Mikkonen pysähtyivät maanantaina lounastauon aikana toteamaan, että järjestelyt ovat edenneet aikataulussaan.

11.3.2013 Kunnanjohtaja Jukka Mikkosen tervehdysteksti kisavieraille luettavissa täältä.

11.3.2013 Lauantain arvioidut kukittamisajat on lisätty kisaohjelman aikatauluun. Kukittamiset ovat sarjoittain noin reilu 15 minuuttia sarjan viimeisen hiihtäjän maaliintulon jälkeen.

    

9.3.2013 Metsäoppilaitoksen asuntolasta on vapautunut kisaviikonlopulle jonkin verran majoituspaikkoja. Tiedustelut puh. 040-724 1148. Asuntola on noin 3 km:n päässä kisa-alueelta.

8.3.2013 Kilpailupäivien aikatauluun pääset tutustumaan tästä.

8.3.2013 Lähtöluettelot on julkaistu.

7.3.2013 Nyt tutustuttavissa myös tarkempi kartta latujen kulusta stadionalueella. Katso kartta tästä.

2.3.2013 Kisakuvaaja kierteli kisoja odotellessa kameran kanssa Taivalvaaran maastossa. Lisää kuvia facebook-profiilissamme.

 

3.3.2013 Noin satapäinen talkoolaisten joukko saatiin koolle hiihtolomaviikon kynnyksellä. Aluksi käytiin yhdessä läpi yleisiä asioita, mm. turvallisuuspäällikön tärkeitä ohjeita. Sen jälkeen hajaannuttiin tutustumaan omiin tehtäviin kunkin osa-alueen vastuuhenkilön johdolla. Me odotamme teitä Taivalkoskelle. Vietetään yhdessä mukavat kisat!

28.2.2013 Tervetuloa Taivalvaaralle! Kilpailunjohtaja Matti Tyni toivottaa Teidät kaikki koko kisaorganisaation puolesta tervetulleiksi Taivalkoskelle nuorten SM-hiihtoihin. Kisaviikonlopuksi on tarjolla uudet kilpailupuitteet niin stadionin kuin latujenkin suhteen. Rohkeutta, laskutaitoa ja fyysistä kuntoa testataan, mutta myös rehtiä urheiluhenkeä ja hyvää kilpailumieltä! Lue tästä tervehdys.

27.2.2013 Lehdistötiedote Kauden viimeiset nuorten SM-mitalit jaossa Taivalkoskella.

19.2.2013 Uutiset -sivulta löytyvät nuorten SM-kisojen sarjojen hiihtojärjestykset ja palkitsemisten ajankohdat, joissa on huomioitu yo-kirjoittajat sunnuntain osalta.
Tiedot löytyvät myös kilpailuohjeesta.

18.2.2013 Kilpailuohje löytyy SM 2013 alavalikosta.

18.2.2013 Päivitetyt kartat, kisalatu ja latuprofiili, kisa-alueen kartta ja Taivalkosken taajaman kartta, löytyvät nyt Alueen kartoista.

15.2.2013 Muistathan myös seurata facebook-profiiliamme? Tämän päivän FB-päivityksenä Taivalkosken lukiolta saamamme tieto, että kisojen aattona, perjantaina 15.3., yhdeksän muilta paikkakunnilta saapuvaa hiihtäjänuorta osallistuu yo-kirjoituksiin Taivalkosken lukiolla. Hienoa, että joustavuutta ja järjestelytahtoa löytyy!

14.2.2013 Asuntoauto- ja vaunupaikat voi varata sähköpostitse matti.tyni@pp.inet.fi tai puh. 040-570 4830. Asuntoauto- tai vaunupaikan hinta on 30 eur/vrk sisältäen sähkön.

2.2.2013  HUOM! Syötteen keskusvaraamon kautta voisi vielä löytyä muutamia vapaita huoneita. Käykääpä tarkistamassa tilanne.

29.1.2013. Kisaravintolat ovat avoinna lauantaina ja sunnuntaina Taivalkosken yläkoulun ruokalassa ja kisapaikalla. Varaukset etukäteen, viimeistään perjantaina 8.3.2013! Varaus- ja maksuohjeet, menu ja hinnat ovat nähtävillä Ruokailu-sivulla.

Jos et tunne Taivalkoskea entuudestaan, käy tutustumassa kuntamme nettisivuille www.taivalkoski.fi. Löydät monipuolista tietoa. Taivalkosken sivuilta on myös ohjaus yritysrekisteriin, jossa voit esimerkiksi yksilöidä toimialan tai palvelun ja katsoa, mistä yrityksistä voisi tarvitsemasi apu löytyä.

HUOM urheiluseurat! Poolialueelle tulevien voitelukoppien sitovat varaukset on tehtävä perjantaihin 15.2.2013 mennessä. Yhden kopin hinta on 700 euroa. Maksu on suoritettava ennen kopin käyttöön saamista. Lisätiedustelut Kalle Virrankari 040-59 68 722.                                                                    

11.1.2013 Taivalkosken kunnantalolla pidettiin SM-kisojen alue- ja tilasuunnittelupalaveri. Järjestelyorganisaatio ja kunnan edustajat kokoontuivat ja suunnittelivat viikonlopun toimintoja. Aluesuunnitelma alkaa olla viittä vaille valmis. Kun lopulliset päätökset on tehty, aluekartta julkaistaan nettisivuilla helmikuun puolella.

10.1.2013 Taivalvaaralla risteili jo melkoinen latuverkosto. Ski.fi -nettisivuston tietojen mukaan latukilometrejä on jo auki 22,1 km. Valaistua latua on 6,5 km. Luisteluhiihto onnistuu myös! Osa poroista on vältellyt isäntiään ja kulkee vielä vapaana maastossa. Siellä täällä näkyi sarvipäiden jälkiä - ei kuitenkaan haitaksi saakka. Tervetuloa tutustumaan latuihin jo etukäteen ja vaikkapa bongaamaan muutama poro!

9.1.2013 palkintojenjakoseremonioista vastaavat kokoontuivat OSAOn (Oulun seudun ammattiopisto) Taivalkosken yksikköön miettimään kisalauantai-illan juhlallisuuksia. Tilat ja kalusto katsastettiin ja alustavasti sovittiin tilaisuuden aikataulua ja ohjelmaa.

SM -kisatakkien jako vko 3 torstaista 17.1. alkaen kuittia tai maksua vastaan.

SM-kisaorganisaatio piti 9.12.2012 kokousta juuri valmistuneessa Taivalvaaran monitoimitalossa. Ravintola on tilava ja sieltä on hyvät näköalat sekä hiihtostadionille että hyppyrimäkiin ja laskettelurinteisiin. Lisää kuvia monitoimitalosta kuvagalleriassa.

Taivalkosken - Tuhansien tarinoiden pitäjän - uusi esite on ilmestynyt! Ole hyvä ja tutustu tästä sähköiseen esitteeseemme (2.12.2012).

Varmaa tämä on ollut jo pitkään, mutta tänään 29.10.2012 se sitten sai muodollisen vahvistuksen. Suomen Maastohiihto ry:n hallituksen jäsen Pertti Törmi (vas.) ja Metsä-Veikot 85 ry:n puheenjohtaja ja kilpailun johtaja Matti Tyni allekirjoittivat Hiihdon Nuorten SM-kilpailujen järjestelysopimuksen.

Hiihdon Nuorten SM-kilpailut ovat Suomen Maastohiihdon yksi tärkeimmistä kilpailuista nuorisohiihdon toimintasektorilla. Järjestelyoikeuden saaminen on Metsä-Veikot ry:lle kunnian ja luottamuksen osoitus.

30.10.2012: Muistutus! Kevään yo -kirjoituksiin ilmoittautuminen lähestyy. Kirjoittaminen on mahdollista myös Taivalkoskella SM -kisojen yhteydessä perjantaina ja maanantaina. Katso ohjeet Kisauutisista.

27.10.2012: Pölkky -ensilumenlatu on avattu lauantaina 27.10.2012 yhteistyössä Pölkky Oy:n, Taivalkosken kunnan ja Metsä-Veikot 85 seuran kanssa. Ladun rakentumista voit katsoa kuvagalleriasta.

Tykkää meistä Facebookissa!