Ylläksen leiri 20.-26.7.2020

27.07.2020 00:00

Kesän toinen leiri vietettiin Ylläksen maastoissa, Äkäslompolossa 20.-26.7. Leirille osallistui 15 urheilijaa 1- ja 2-ryhmistä. Leiri kesti viikon ja leirin valmentajana toimi jälleen Ari Luusua. Upeasta majoituksesta vastasi jo viime vuonna hyväksi todettu Röllykkä, Lapittaako.

Leirin aikana tehtiin paljon hyviä harjoituksia mm. Mustin nousua hyödyntäen rullasuksilla. Lisäksi leirin loppupuolella kilpailtiin Ylläksen SkiStar Racessa, jossa perjantaina Lauri ja Salla sijoittuivat ylämäkijuoksussa molemmat toiseksi. Lauantaina hiihdettiin vapaan rullasuksilla, johon osallistui kaikki leirillä olevat urheilijat. Naisten sarjassa Salla oli 7. M18 sarjassa Antti-Jussi oli 2., Viljami 4., Vilho 7., Lauri 10. ja Aappo 12. Miesten sarjassa seura edusti hyvin, kun kuuden parhaan joukossa oli neljä Metsä-Veikkojen urheilijaa. Ari Luusua ja Lauri Mannila ottivat kaksoisvoiton, jonka jälkeen hyviä sijoja täydensivät Oskari (5.), Juho (6.), Eero (13.), Eino (24.) ja Miska (25.).

Leirillä toteutettiin Savonia amk:n ja Metsä-Veikkojen sopimaa yhteistä hanketta, jonka tarkoituksena on aktivoida urheilijoita lisäämään lihashuoltoa. Hankkeeseen sisältyvä luento lihashuollon teoriasta pidettiin myös leirin aikana. Lisäksi vietimme pienimuotoisen kahvittelun keväällä välistä jääneen hiihtokauden päättäjäisten vuoksi. Tämän yhteydessä keväällä palkitut urheilijat saivat stipendinsä.

Korvaamaton apu leirillä oli huoltajista ja etenkin ruokailut maistuivat urheilijoille erinomaisesti! Kuvat; Tomi Mäkipää